Sykkelturen går til Mallorca

Savner du å dra på eventyr med din tohjulte følgesvenn som sover i garasjen, eller vil du å forlenge sykkelsesongen for å få maksimalt treningsutbytte til neste sykkelritt? Da passer det fint å kunne hoppe på neste fly til den spanske perlen Mallorca. Øya ligger utenfor sørspissen av Spania, og byr på hele 300 solskinnsdager i året sammenlignet med Nordens bitende værforhold. Fra mars–april til midten av oktober kan du sjekke inn sykkelen på flyet for å reise til deilig middelhavsvarme.

Sykkelrejs på MallorcaMallorcas gjennomsnittstemperatur på rundt 20 grader gjør øya til et attraktivt reisemål for alle sykkelglade mennesker. Flyturen fra regn og vind hjemme tar bare 3-4 timer, ideelt for både den energiske småbarnsfamilien og de profesjonelle sykkelrytterne.

Det er sunt for kropp og sjel å kunne ta et avbrekk midt i en ellers travel hverdag. De fleste reisende har som regel med seg en del bagasje på turen, og da passer det fint at du kan leie sykkel og utstyr lokalt på Mallorca. Sykkelutleiefirmaene frakter syklene direkte dit du måtte ønske. Er du sulten på eventyr, har de fleste utleiere også sine egne lokalkjente guider, som er godt oppdaterte på hva som skjer på øya og legger opp turen ut fra hva som passer for deg.

Turismen startet for alvor på Mallorca på 1950-tallet, og har fram til i dag vokst enormt. Da reiselivet startet, påvirket det kulturen en god del. Mange flyttet hit utenfra for å bygge øya opp til et turistsenter, og de største destinasjonene i dag bugner av turister fra Norden og Tyskland, både i høytidene og i fellesferien.

Tapasbarer og golfbaner

Ved å velge sykkel som fremkomstmiddel mellom de mange strendene, tapasbarene, golfbanene og olivenlundene støtter du også miljøet på Mallorca for kommende generasjoner. I høysesongen slipper du også å vente i et mylder av turister som benytter seg av sightseeingbusser eller andre motoriserte kjøretøy. De store bussene kommer heller ikke fram til alle krikene og krokene der skjulte skatter ligger og venter.

Avstandene på Mallorca gjør det fullt mulig å krysse øya med sykkel. For maksimalt utbytte er det derfor smart å ha en sykkel tilgjengelig. Etter bading, solslikking og shopping i La Palma, kan du sykle 30 min nordvestover, opp til Valldemossa. Her finner du Picasso og Miró på museet Costa Nord, og flere koselige, eksotiske kafeer. Landsbyen er også et godt utgangspunkt for aktive syklister og mosjonister som skal trene til årets sportsarrangement i Tramuntana-fjellene.

Det varierende landskapet gjør Mallorca til et mekka for både strandløver og idrettshelter. Og etter en aktiv sykkeltur i fjellet kan du trygt unne deg en treretters middag uten å tømme lommeboka helt.

Med din egen sykkel kan du gjøre ferien til akkurat det du vil at den skal være. Opplevelsen ligger i dine hender. Du trenger ikke vente til neste buss går, og du kan stoppe langs veien for å nyte et glass deilig Butibalausivin fra Bodega Can Majoral, med eller uten guide. «Aclamaciones!»).